Autor Tema: El preu real de la trufa  (Llegit 8049 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Pere Escobar Solsona

  • Membre del P.I.B.
  • Membre del PIB
  • *****
  • Missatges: 1.393
  • Karma: +3/-0
  • Gènere: Masculí
  • Membre del P.I.B.
    • Opiniones inexpertas
El preu real de la trufa
« el: 15 de Desembre de 2009, 14:45:50 »
1.040 €/Kg. és el que es paga avui al mercat francés de Sainte Alvère la tuber brumale (la trufa de pitjor qualitat que tenim a Benafigos, que és la que es coneix com machenca). Estos són els preus que percebixen els buscadors de trufa a França.

Els preus no han baixat allà dels 580 €/Kg. (quan ací les pagaven a 80 €/Kg.) des de que s'ha obert el mercat. I si parlem de la tuber melanosporum (la de major qualitat, que també es pot trobar a Benafigos), el preu puja fins els 1.250 €/Kg.

A les nostres comarques les han comprades des dels 80 €/Kg. fins els 400 €/Kg.
« Darrera modificació: 15 de Desembre de 2009, 16:01:05 per Pere Escobar Solsona »
Nosotros somos seres racionales...
...de los que toman las raciones en los bares.

Desconnectat milhomens

  • Membre del PIB
  • ****
  • Missatges: 540
  • Karma: +1/-0
  • Gènere: Masculí
  • Membre del P.I.B. i en contra del Pla Eolic
Re: El preu real de la trufa
« Respondre #1 el: 15 de Desembre de 2009, 18:46:41 »
Fa 2 caps de setmana, a la fira de la trufa de Sarrión, el preu al públic era de 600 €/Kg i vam estar parlant en comerciants de les comarques de la zona així com de Terol i ens van dir que eixa setmana (o siga fa 2 caps de setmana) per allí es van pagar 500 € / Kg i ens van dir que en un mes perfectament es pagarien aquest any 800 € / 1.000 € Kg ja que aquest any no hi ha casi trufa.

Així, que si algú vol telèfons de comerciants d'aquella zona, jo tinc varis tarjetes. Per fer una telefonada no perdereu res perque pareix que els comerciants de la nostra zona son un poc (o un molt "gitanos" o "lladres", com vullgueu).

El que esta clar es que en aquest mercat "negre", hi ha molt de mentirós i molt de listillo que només fa que aprofitar-se de la gent major. Així que no estaria de més començar a no vendre trufa als actuals comerciants que passen pel poble per donar-los la mateixa medecina i sobre tot, advertir als vostres familiars, pares i avis del robatori que continuament i any darrere any pateixen.

Una pregunta que tinc a fer és, a Benafigos, la major part de la trufa que comercialitzem actualment, és la Melanosporum no? (que és la de major qualitat?) És la que coneixem com a trufa negra no? La Machenca, és la dels avellaners que és blanca a l'interior?

Salut

SOLIDARI AMB IRAK, PALESTINA I AFGANISTAN -- PAREM L'OCUPACIÓ!!! -- CUBA LLIURE!!!

Desconnectat Víctor

  • www.soldepico.com
  • Membre del PIB
  • *****
  • Missatges: 264
  • Karma: +3/-0
  • Gènere: Masculí
  • Membre del P.I.B.
    • Apartament Rural Sol de Pico
Re: El preu real de la trufa
« Respondre #2 el: 16 de Desembre de 2009, 09:17:18 »
Segons un llibre de un entés en truficultura, Santiago Reina, la tuber brumale, també coneguda com trufa machenca (en valencià magenca) o inclús també com a trufa negra es de menor cualitat que la tuber melanosporum o trufa negra. La machenca te tendéncia a asociarse amb els avellaners, pero la melanosporum també apareix en els avellaners.
El aspecte exterior es paregut, la machenca te un olor mes fort i un poc agre. En el interior es on millor es diferencien, la melanosporum te moltes mes estries i mes finetes, mentres que la brumale o machenca les te mes groses i turbies.

Respecte als preus dels intemediaris tampoc ni ha que alarmarse tant, si que es cert que cride mes l'atenciò per el elevat preu del kilo de trufa, però fan lo mateix en les armeles, les avellanes... ja ho sabeu de sobra, paguen miseries als agricultors i després 400gr. d'armeles a Mercadona te costen 3€.


Cuantes carrasques micorrisades es porten plantades en Benafigos en menos de dos anys?
Es una bona idea apostar per la truficultura?
Muchos buscan la felicidad como otros buscan su sombrero, lo llevan puesto y no se dan cuenta...

Desconnectat Raquel Escobar Solsona

  • Membre del PIB
  • ****
  • Missatges: 66
  • Karma: +2/-0
  • Gènere: Femení
Re: El preu real de la trufa
« Respondre #3 el: 16 de Desembre de 2009, 10:32:54 »
A mi la veritat és que me costa diferenciar-les, sobretot si encara no estan madures de tot o si no hi ha cap tros trencat. Encara així, jo crec que la majoria de trufes que es trauen són melanosporum, als avellaners també.
Este cap de setmana pesaré la quantitat d'una i de l'altra ara que comencen a estar madures i es coneix millor la varietat que són i ja vos contaré.
Adjunte dos fotos de les dos varietats.
Ah, i les que són blanques per dins són o trufes d'estiu, o tuber melanosporum o brumale que encara estan verdes.
Salut.

Desconnectat milhomens

  • Membre del PIB
  • ****
  • Missatges: 540
  • Karma: +1/-0
  • Gènere: Masculí
  • Membre del P.I.B. i en contra del Pla Eolic
Re: El preu real de la trufa
« Respondre #4 el: 16 de Desembre de 2009, 19:02:31 »
Respecte als preus dels intemediaris tampoc ni ha que alarmarse tant, si que es cert que cride mes l'atenciò per el elevat preu del kilo de trufa, però fan lo mateix en les armeles, les avellanes... ja ho sabeu de sobra, paguen miseries als agricultors i després 400gr. d'armeles a Mercadona te costen 3€.

Cuantes carrasques micorrisades es porten plantades en Benafigos en menos de dos anys?
Es una bona idea apostar per la truficultura?

Si que es per alarmar-se ja que l'exemple dels preus en l'agricultura és molt clar i real però almenys, el preu està regulat als mercats i no es un mercat negre. En l'agricultura partim d'una base legal i que podem informar-nos per mitjans oficials.

En la trufa, al ser un mercat no regulat o NEGRE, eixos beneficiaris, no declaren res de res i tot el benefici va a la butxaca directament. A part, no pots informar-te del preu real als mercats ja que no està regulada i sempre tens que refiar-te del que et diu el comerciant.

Respecte a si es una bona idea apostar per la truficultura, jo només pense que:

>> Els joves dificlment podrem treballar o conrear les terres de les nostres families. Per a que hi hage argilagues o armetles secs, millor plantar carrasques que al menys ajudaran a fer bosc, ajudaran a l'ecosistema del poble, i podras fer llenya a la vellesa per calfar-te a la ximeneia.
>> La trufa com el caragol blanc (encara no s'ha pogut criar en cautivitat), es un misteri a dia d'avui. Hi ha tantes posibles variables que afecten a aquest fonc que dificilment podra mai ser controlat. Així, que per més carrasques micoritzades que es planten, ningú et pot garantir minimament que produiras una trufa. És més, només un 10% de les carrasques micoritzades en les grans plantacions on s'arriben a invertir fortunes, arriben a produir trufa per a fer la plantació rentable.
>> La trufa com a producte elitista o Gourmet, només fa 10 anys que s'ha introduit en Espanya. I a part de França i Italia, no hi ha altre país a dia d'avui que produisca trufa. La seva busqueda i comercialització s'ha generalitzat com mai fins ara i tenim que cada any, en contra de tots els indicadors, el preu només fa que pujar.
>> Tant la situació de Benafigos, com la seua terra calcarea, com els indicadors de PH d'aquesta, com la seua altitud, clima i pluviometria, fan de la part alta del terme de Benafigos una de les millors zones posibles de conreu a tota Espanya.
>> El gran boom de la cuina d'autor i de cada volta més coneguda i important dieta mediterranea així com la situació actual a nivell internacional de la cuina espanyola, fan que per exemple un dels productes que més s'ha introduit en l'elaboració, condimentació i decoració dels plats i cuiners de nivell en els ultims anys a part dels BOLETUS, sigue la TRUFA. Sense anar més lluny, aquesta setmana ens han ensenyat 4 elaboracions espectaculars de plats en Trufa al Centre de Turisme que fins i tot a mí m'han deixat sorpres de les posibilitats d'aquest or negre.
>> Les posibilitats d'exportar aquest or negre com s'ha fet per exemple amb el vi o el pernil a altres mercats a preu de caviar, fan que les portes, estiguen totalment obertes a un futur molt esperançador.


Salut 
SOLIDARI AMB IRAK, PALESTINA I AFGANISTAN -- PAREM L'OCUPACIÓ!!! -- CUBA LLIURE!!!

 

En la Resposta ràpida pots utilitzar BBC i emoticones com ho faries en un missatge normal, però d'una manera més convenient.

Atenció: en aquest tema no s'han enviat missatges al menys des de 120 dies.
Encara que estiguis segur de que vols respondre, si us plau considera començar un nou tema.

Nom: Correu:
Verificació:
Escriu les lletres mostrats en el dibuix
Escoltar les lletres / Sol.licitar una altra imatge
Escriu les lletres mostrats en el dibuix:
De quin poble som? ¿De qué pueblo somos?:
Escriu el mil en xifres. Escribe el mil con números.: