Autor Tema: I què collons pagarem amb els imposts municipals de tota la vida?  (Llegit 2511 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Pere Escobar Solsona

  • Membre del P.I.B.
  • Membre del PIB
  • *****
  • Missatges: 1.393
  • Karma: +3/-0
  • Gènere: Masculí
  • Membre del P.I.B.
    • Opiniones inexpertas
El dissabte va eixir publicada al BOP la nova ordenança municipal de Contribucions Especials que entrarà en vigor no se sap quan i que deroga una anterior ordenança que no existeix (després explicaré estes dos cosetes); este impost municipal serà exigible quan l'Ajuntament fage alguna de les següents obres (article 4):

Cita de: Ajuntament de Benafigos
a) Apertura de calles y plazas y la primera pavimentación de las calzadas y aceras.
b) Instalación, renovación y sustitución de redes de distribución de agua y de alcantarillado y desagües de aguas residuales.
c) Establecimiento y sustitución del alumbrado público e instalación de redes de distribución de energía eléctrica.
d) Ensanchamiento y nuevas alineaciones de las calles y plazas ya abiertas y pavimentadas, así como la modificación de rasantes.
e) Sustitución de calzadas, aceras, absorbederos y bocas de riego de las vías públicas urbanas.
f) Establecimiento y mejora del servicio de extinción de incendios.
g) Construcción de embalses, canales y otras obras para la irrigación de fincas.
h) Obras de captación, embalse, depósito, conducción y depuración de aguas para el abastecimiento.
i) Estaciones depuradoras de aguas residuales y colectores generales.
j) Plantación de arbolado en calles y plazas, así como construcción y mejora de parques y jardines que sean de interés de un determi-
nado sector.
k) Desmonte, terraplenado y construcción de muros de contención.
l) Obras de desecación y saneamiento de defensa de terrenos contra avenidas e inundaciones, así como la regulación y desviación
de cursos de agua.
m) Construcción de galerías subterráneas para el alojamiento de redes y tuberías de distribución de agua, gas, electricidad y otros
fluidos y para los servicios de comunicación e información.
n) Realización, establecimiento o ampliación de cualesquiera otras obras o servicios municipales.

Amb este impost, els veïns pagarem el 90% dels costs de cada una de les obres que fage l'Ajuntament i que entren dins dels 14 punts anteriors; és a dir, totes les obres que fage l'Ajuntament. I no només això, sinó que es podrà exigir que paguem eixes obres per adelantat. I ara jo me faig algunes preguntes:

1. Amb la recaptació de la darrera pujada de la contribució (l'IBI), que és de fins un 400% més, ¿què anem a pagar? Si amb l'IBI es recaptaven 12.000 € al 2001, ara es recapten 42.000 € i en 9 anys s'haurien de recaptar més de 100.000 €, ¿on dimonis van a parar eixos diners, si damunt encara tenim que pagar el 90% de les obres que fage l'Ajuntament amb un altre impost?

2. És de suposar que si les obres les hem de pagar "a escote", se'ns consultarà abans d'aprovar l'obra si els veïns que l'hem de pagar la volem fer o no. Els articles 17, 18 i 19 de l'Ordenança preveu la creació d'Associacions Administratives de Contribuents (que podran proposar alternatives), però només quan l'Ajuntament ja hage decidit que l'obra s'ha de fer (i, per tant, que s'ha de pagar). És una manera de tapar la boca als veïns donant-los a entendre que sí que poden participar en les decisions de l'Ajuntament... quan l'Ajuntament ja ho ha decidit (article 19) quasi tot (les condicions, els terminis...). ¿És esta la manera que tenen alguns d'entendre en què consisteixen la participació ciutadana i la transparència administrativa?

Podríem fer-nos algunes preguntes més, però amb eixes dos és més que suficient per a obrir un debat sobre la conveniència o no d'esta Ordenança, amb la qual no estic en contra (les coses s'han de pagar, i per a això estan els imposts), però tinc seriosos dubtes de què sigue necessària (este debat podria tindre una altra deriva si tots sapiguerem com, quan i per què es gasten els diners dels imposts que ja paguem religiosament tots els veïns del poble).

I ara explico lo de l'entrada en vigor i la derogació de l'Ordenança anterior.

Segons la nova norma, esta entrarà en vigor segons el que diu l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de Bases del Règim Local, un article que parla dels recursos que poden interposar l'Estat o les Comunitats Autònomes contra un acte d'un Ajuntament, no de l'entrada en vigor de les ordenances. Així doncs, el nou impost entrarà en vigor en un període indefinit que va des dels 15 dies posteriors a la publicació al BOP (que és el termini que hi ha per a interposar un recurs per part de les altres administracions) fins a un mes després d'eixos 15 dies, que és el termini que té l'Ajuntament per a anul·lar l'ordenança si hi ha un recurs, del qual, per suposat, si existeix, els veïns no tindrem cap notícia.

Sobre la derogació, es diu a la nova norma que queda derogada una Ordenança anterior aprovada el 9 de novembre de 2001 i publicada al BOP nº 249 del 31 de desembre d'eixe mateix any; han tingut més de sis mesos (l'Ordenança la van aprovar el passat 23 de març) per a adonar-se'n de què el dia 31 de desembre de 2001 no va haver Butlletí Oficial de la Província i que, per tant, allà no hi ha cap norma que derogar. Com a molt, i per proximitat, la única norma que podria quedar derogada serien els pressuposts del poble d'aquell any, que es van publicar al BOP de dos dies abans (el 29 de desembre).
Nosotros somos seres racionales...
...de los que toman las raciones en los bares.

 

En la Resposta ràpida pots utilitzar BBC i emoticones com ho faries en un missatge normal, però d'una manera més convenient.

Atenció: en aquest tema no s'han enviat missatges al menys des de 120 dies.
Encara que estiguis segur de que vols respondre, si us plau considera començar un nou tema.

Nom: Correu:
Verificació:
Escriu les lletres mostrats en el dibuix
Escoltar les lletres / Sol.licitar una altra imatge
Escriu les lletres mostrats en el dibuix:
De quin poble som? ¿De qué pueblo somos?:
Escriu el mil en xifres. Escribe el mil con números.: